Loopbaanadvies

Een gestructureerde en praktische manier om je loopbaan- en beroepskeuze te onderzoeken. Met goede tests en gesprekken krijg je meer inzicht in je loopbaanmogelijkheden. Je interesses en persoonlijke kenmerken worden daartoe in kaart gebracht. Ook capaciteiten kunnen worden onderzocht. Voor iedereen die overweegt een loopbaanstap te maken en daar hulp bij wil van een ervaren loopbaanadviseur.

Waarom?

“Laat je loopbaan en beroepskeuze niet aan het toeval over”

Veel voorkomende vragen:

  • Ik wil iets anders maar ik weet niet wat.
  • Hoe kan ik helder krijgen welke kant ik op wil in mijn werk?
  • Ik kan mijn huidige beroep niet meer uitoefenen. Welke andere mogelijkheden heb ik?
  • Welke beroepskeuze past goed bij mij en de arbeidsmarkt?
  • Waar liggen mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt?
  • Eigenlijk weet ik wel wat ik wil maar ik zoek steun en bevestiging bij een loopbaanadviseur.
  • Ik wil een goede analyse van mijn mogelijkheden maar geen lang traject. Kan dat?

Werkwijze bij een loopbaanadvies

Het traject kan bijvoorbeeld bestaan uit de volgende onderdelen:
Eerste gesprek waarin je huidige situatie wordt geanalyseerd, relevante zaken in kaart worden gebracht, je vraagstelling en verwachtingen van het onderzoek worden vastgesteld;
Onderzoeksfase bestaande uit een testonderzoek naar je interesses, persoonlijke kenmerken en eventueel capaciteiten; het onderzoeksprogramma wordt voor iedereen individueel samengesteld; de tests maak je thuis online; je ontvangt vervolgens een persoonlijke rapportage met de testresultaten en voorlopige conclusies;
Bespreken van de resultaten, vertaling van de testgegevens binnen je situatie, vergelijking van je zelfbeeld met de onderzoeksgegevens en visie van de adviseur, matchen persoonlijk profiel en functies, aangeven van passende mogelijkheden, loopbaanadvies en/of beroepskeuze-advies, eventueel scholingsadvies. Juist het uitvoerig bespreken van de resultaten met een ervaren loopbaanadviseur helpt om meer inzicht te krijgen.

Na dit onderzoek is er nog een derde gesprek om je verder te coachen bij het maken en realiseren van je keuzes. Je hebt daarbij toegang tot “Trjct”, de grootste en meest complete online beroependatabase, inclusief opleidingen en arbeidsmarktperspectief.

In totaal gaat het dus om drie gesprekken en een gedegen testonderzoek. Vaak is er daarna nog verder contact via telefoon of email.

Ook is het mogelijk om verdere begeleiding naar een andere baan af te spreken.

Resultaten

Meer zelfinzicht. Meer inzicht in je beroepskeuze en loopbaanmogelijkheden. Inzicht in vervolgacties om je loopbaan beter vorm te geven.

Kosten

Er is sprake van een maatwerktarief. Wij informeren graag telefonisch of via email over de mogelijkheden.

Heeft u een vraag of bericht?

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken