Outplacement: individuele begeleiding naar ander werk

Bij outplacement bieden wij een persoonlijke en deskundige begeleiding naar een andere baan. Een eigen loopbaancoach waarmee u eerst met tests en gesprekken onderzoekt wat het beste bij u past. Vervolgens wordt u persoonlijk begeleid bij het vinden van een passende baan.

Waarom outplacement?

Ontslag is ingrijpend. Persoonlijke begeleiding door een betrokken, kundige loopbaanadviseur of loopbaanpsycholoog is dan zeer welkom. Wij zijn er op gericht om het outplacementtraject een zo positief mogelijke wending te geven door een plaatsing in een passende functie. Het kan ook een unieke gelegenheid zijn om een nieuwe richting in te gaan. Een gespecialiseerde beroepskeuze-adviseur helpt daarbij de juiste keuzes te maken. Laat uw loopbaankeuzes niet van het toeval afhangen.

Werkwijze bij outplacement

Outplacement is een vorm van loopbaanbegeleiding. Eerst analyseren we de situatie en bekijken we welke aanpak het beste aansluit en hoe het beste kan worden omgegaan met de ontstane situatie. Dus geen vastliggend stappenplan maar een aanpak per unieke situatie.

Wel blijkt er vaak behoefte aan een gedegen loopbaanonderzoek. Bij outplacement is er immers vaak aanleiding om opnieuw naar de eigen loopbaankeuzes te kijken. Er wordt met tests onderzoek gedaan naar belangstelling, persoonlijkheid en capaciteiten. Door dit testonderzoek wordt veel inzicht verkregen in de eigen loopbaankansen en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Tijdens het onderzoek kijken we ook of en welke scholing nodig is.

Vervolgens richt de begeleiding zich op het realiseren van een andere baan. Samen wordt intensief gezocht naar geschikte vacatures o.a. door toegang tot Jobdigger, de meest complete en actuele verzameling vacatures van Nederland. Er worden per vacature een kansrijke motivatiebrief en CV opgesteld. Elk sollicitatiegesprek wordt persoonlijk voorbereid. Er wordt bekeken of en hoe sociale media kunnen worden ingezet.

Resultaten van outplacement

Een outplacementtraject wordt meestal positief afgesloten met een nieuwe, passende baan. Mocht dit niet lukken binnen de afgesproken termijn dan is de deelnemer goed toegerust om aansluitend zelfstandig verder te kunnen gaan met het verwerven van een nieuwe baan.

Kosten outplacement

De kosten zijn afhankelijk van de benodigde duur, modules en intensiteit. Ook kan aan de hand van een beschikbaar budget een traject op maat worden samengesteld. Vraag vrijblijvend een offerte of bespreek met ons de mogelijkheden binnen uw budget. Als u een outplacementbureau zoekt is een eerste gesprek gratis en vrijblijvend, met toch alvast tips en adviezen.

Heeft u een vraag of bericht?

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken