Onderzoek naar studiekeuze en beroepskeuze

Een zeer persoonlijke en praktische hulp om meer zekerheid te krijgen over de studiekeuze. Wij zijn in Noord- en Midden-Limburg dé specialist op dit gebied en geven een professioneel studiekeuze-advies dat op school vaak niet mogelijk is. Een onafhankelijk advies, los van de ideeën die er eventueel al zijn.

Waarom studiekeuze-advies?

Blijf niet piekeren maar vraag advies en laat de keuze niet aan het toeval over. Maak gebruik van onze hulp om een goede studiekeuze te kunnen maken. Dit doen we door een systematisch testonderzoek met een goed onderbouwd advies van een ervaren studiekeuze-adviseur. Verlaag hiermee de kans op uitval in het eerste studiejaar. Op dit moment stoppen nog steeds veel studenten in het eerste jaar. Een van de belangrijkste redenen is een verkeerde studiekeuze.

De vragen waarop dit onderzoek antwoord kan geven:
Welke vervolgopleiding kan ik het beste kiezen?
Ik denk te weten wat ik wil maar hoe kan ik meer zekerheid krijgen?
Mijn huidige opleiding bevalt niet, wat nu?
Mijn resultaten op school zijn onvoldoende, is dit wel de juiste opleiding voor mij?
Kan ik het beste naar het HBO of de Universiteit?
Hoe zijn mijn slagingskansen als ik naar een bepaalde opleiding ga?
Hoe kan ik mijn keuze optimaal afstemmen op mijn capaciteiten en interesses?
Welke beroepsrichtingen sluiten aan bij mij als persoon?
Ik twijfel of ik door moet gaan met mijn huidige opleiding, wat nu?

Werkwijze

Met individuele tests en gesprekken komen we tot een gedegen studiekeuze-advies. Het gaat hier om een mix van betrouwbare tests én het advies van een ervaren studiekeuze-adviseur. De waarde van goede tests levert meer op dan alleen gesprekken. Vaak is het ook makkelijker om te sparren met een “buitenstaander”.

Het onderzoek is individueel en ziet er als volgt uit:
Na aanmelding worden via email een intakevragenlijst en enkele beproefde tests toegestuurd die thuis op een geschikt moment kunnen worden ingevuld. Met deze tests wordt een gedegen analyse gemaakt van de beroepsinteresses en persoonlijke kenmerken.

Vervolgens ontvangt uw zoon of dochter binnen enkele dagen een uitgebreide rapportage en een persoonlijk advies van een ervaren studiekeuze-adviseur. Een of twee dagen later wordt deze rapportage telefonisch besproken met uw zoon of dochter. Indien nodig volgt nog een tweede bespreking na een thuisopdracht.

Heeft u een vraag of bericht?

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken