Onderzoek naar studiekeuze en beroepskeuze

Persoonlijke en praktische hulp om meer zekerheid te krijgen over de studiekeuze. Wij zijn in Noord- en Midden-Limburg de meest ervaren specialist op dit gebied en geven een professioneel en onafhankelijk studiekeuze-advies waar je zelf gericht mee verder kunt. De keuze blijft aan jou maar we kunnen hem wel makkelijker voor je maken.

Waarom studiekeuze-advies?

Blijf niet piekeren maar vraag advies en laat de keuze daardoor niet aan het toeval over. Maak gebruik van onze professionele hulp om een goede studiekeuze te kunnen maken. Dit doen we door een systematisch testonderzoek met een goed onderbouwd en persoonlijk advies van een ervaren studiekeuze-adviseur. Verlaag hiermee de kans op uitval in het eerste studiejaar. Op dit moment stoppen nog steeds veel studenten in het eerste jaar. Een van de belangrijkste redenen is een verkeerde studiekeuze.

De vragen waarop dit onderzoek antwoord kan geven:
Welke vervolgopleiding kan ik het beste kiezen?
Ik denk te weten wat ik wil maar hoe kan ik meer zekerheid krijgen?
Mijn huidige opleiding bevalt niet, wat nu?
Mijn resultaten op school zijn onvoldoende, is dit wel de juiste opleiding voor mij?
Kan ik het beste naar het HBO of de Universiteit?
Hoe kan ik mijn keuze optimaal afstemmen op mijn capaciteiten en interesses?
Welke beroepsrichtingen sluiten aan bij mij als persoon?
Ik twijfel of ik door moet gaan met mijn huidige opleiding, wat nu?

Werkwijze

Het onderzoek is op afstand en kan daardoor meteen starten. Met individuele tests en een of twee gesprekken komen we tot een persoonlijk en  gedegen studiekeuze-advies. Het gaat hier om een mix van zeer betrouwbare tests én het advies van een ervaren studiekeuze-adviseur. De waarde van goede tests levert meer op dan alleen gesprekken. Het onderzoek ziet er als volgt uit:

  • Na aanmelding starten we meteen met een intakevragenlijst die we vervolgens kort telefonisch bespreken;
  • Daarna diverse goede tests die thuis op een geschikt moment kunnen worden ingevuld. Met deze tests wordt een gedegen analyse gemaakt van de beroepsinteresses en persoonlijke kenmerken;
  • Vervolgens mailen we na ongeveer een week een uitgebreide rapportage met alle resultaten en een persoonlijk advies van een ervaren studiekeuze-adviseur;
  • Daarna bespreken we deze rapportage uitgebreid telefonisch;
  • Indien nodig volgt nog een tweede bespreking na een aanvullende opdracht.

Kosten

Omdat het onderzoek “op afstand” is, kunnen de kosten beperkt blijven tot 195 euro. Wij informeren je graag verder telefonisch of via email.

Heeft u een vraag of bericht?

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken